A Notebook.hu Kft. reklámjaiban félrevezette a fogyasztókat az általa forgalmazott termékek árának hamis feltüntetésével - állapította meg Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa. A Notebook.hu jogsértő magatartásáért 3 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles.

A Sulinet-program keretében értékesített számítógépek óriásplakátokra írt vételára megtévesztő volt, mert az ott feltüntetett áron csak meghatározott feltételek teljesítése esetén, csak a fogyasztók korlátozott köre és csak a vásárlást követő évben, az adóbevallással kapcsolatos eljárás lezárásával juthatott az adott termékhez.

A Sulinet-program meghatározott elektronikai eszközök megvásárlását akként tette kedvezővé, hogy a fogyasztónak a vásárláskor ugyan ki kellett fizetnie a teljes vételárat, de megefelelően nagy mennyiségű adóalap esetén, utólag, bizonyos esetben akár 60 ezer forintot is visszakaphatott a termék árából. Mindebből levonható, hogy a Sulinet-program keretében történő vásárlás tárgyi és személyi feltételei korlátozottak voltak, s a szabályozás időközbeni változásával, a vizsgált időszakban még korlátozottabbá váltak.

A Notebook.hu óriásplakátjának fő mondanivalója, hogy a feltüntetett összegért kapható egy számítógép. Az árközlés azonban részletes magyarázatra szorul. A nagy számok alatt ugyan elhelyeztek kiegészítő információkat: a termék nettó és bruttó árát, valamint a Sulinet-programban való részvétel feltételeit, de ezt olyan kicsi betűméretben tették, ami a versenytanács véleménye szerint versenyjogi tilalmakba ütközik.