A főváros jelenlegi legnagyobb, a Corvin mozi mögötti területen induló építkezése 175 milliárd forintot emészt fel, közel tíz év alatt.

A Corvin sétány első épülete alapkövének letételével elkezdődött a Futureal csoport összesen 175 milliárd forint értékű józsefvárosi beruházása. A Premier Ház nevű épület alapkőletételénél jelen volt Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere is, aki kiemelte, hogy a Corvin sétány a főváros jelenlegi legnagyobb beruházása.

A 3,5 milliárdos beruházásban készülő első épület 180 lakásának 80 százaléka már előértékesítés keretében elkelt - mondta Futó Gábor, a befektető cég vezérigazgatója. A lakások nagysága 30-90 négyzetméter között, a fajlagos ára pedig 300-450 ezer forint között változik.

A vásárlók többsége befektetési céllal vesz itt lakást, mivel nemzetközi tapasztalat szerint a városok rehabilitált területein emelkednek legjobban az árak. A lakások lefoglalásakor 10 százalékot kell megfizetni a vételárból, 20 százalék a végleges szerződés megkötésekor jár, míg a maradékot beköltözés előtt kell megfizetni - mondta az MTI kérdésére Futó Gábor.

Hozzátette: lehetséges a 10-90 százalékos finanszírozás is, de akkor valamivel többe kerül a lakás. A befektető partnereként a CIB Bank speciális Corvin-hitelét ajánlja, de a vevő bármely bankkal megfinanszíroztathatja a lakását.

A teljes Corvin-projekt várhatóan a jövő évtized közepére készül el, és 175 milliárd forintba kerül. Demszky Gábor elmondta, hogy 18 milliárdot vállalt át a főváros és Józsefváros önkormányzata, ebből közművesítik a területet. Két hét múlva indul a következő épület lakásainak értékesítése is. Ebben 240 lakás lesz, a beruházás pedig 5 milliárd forintba kerül.