Elkészült a belvárosi Léda Ház

2006.09.21. 15:08

Elkezdtek beköltözni a lakók az Autóker Holding beruházásában Budapest belvárosában kétmilliárd forintból felépült Léda Házba.

A házat, illetve a benne található 57 lakást bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Aradi Ferenc, az Autóker Holding értékesítési igazgatója elmondta: az ingatlan megépítése közel 2 milliárd forintba került. A VI. kerületi Székely Mihály utcában, foghíjtelken épült lakások átlagos négyzetméterára 480 ezer forint, amelyek többsége már a két évvel ezelőtti értékesítés megkezdésekor elkelt.

A legkisebb lakás 40 négyzetméteres, másfél szobás, a legnagyobb pedig 105 négyzetméteres, közel ekkora méretű tetőterasszal és kulcsos lifttel. A terveket Kolbe Tibor (Promega iroda) készítette, míg a kivitelező a szegedi Délép Rt. volt. A házhoz 6 szintes, 400 kocsi befogadására képes mélygarázs csatlakozik, de a teremgarázs mellett kialakítottak néhány egyéni gépkocsitárolót is.

Az Autóker Holding a környéken két házat épített korábban, ezek átlagos piaci négyzetméterára ma - a most elkészültet is figyelembe véve - 550-650 ezer forint között változik. Nem jártak rosszul azok, akik befektetési céllal vásároltak itt lakást, mivel a bérleti díjból 6-10 százalékos éves megtérülésre számíthatnak.

A vevők egyre nagyobb hányada külföldi a belvárosban. Ebben az épületben arányuk már eléri az 50 százalékot - mondta Aradi Ferenc. Az Autóker az idén összesen ezer lakást ad át, tovább folytatja a Marina-parton az építést, és új profilként belefog a belvárosi régi házak rekonstrukciójába. Erről azonban bővebbet nem mondott a csütörtöki sajtótájékoztatón az értékesítési igazgató.

KAPCSOLÓDÓ CIKK