MÁV Biztosító: Decemberig nincs új szerződés

2006.10.02. 7:16

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) november 30-áig fenntartja a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel szemben június másodikán elrendelt, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tevékenység felfüggesztéséről szóló határozatát - írja a Napi Gazdaság.

A PSZÁF határozata alapján - amelyről bővebben itt olvashat - az egyesület további két hónapig nem fogadhat be új kötelező felelősségbiztosítási ajánlatot, ám továbbra is kötelessége a korábban megkötött szerződések alapján ügyfeleit kiszolgálni.

A felfüggesztés meghosszabbítását - hangsúlyozza a PSZÁF közleménye - továbbra sem pénzügyi okok indokolják. A felügyelet megállapításai szerint az egyesület jelentős erőfeszítéseket tett nyilvántartási rendszerének megfelelővé tétele érdekében, ám még idő kell ahhoz, hogy a jogszabályi előírásoknak maradéktalanul megfelelő nyilvántartási rendszerrel rendelkezzen.

A MÁV Általános Biztosító Egyesület számára most létérdek, hogy november 30-ával feloldják a korlátozást, mivel ha ez nem történik meg, elesik attól, hogy a kötelező biztosítási kampány során új szerződéseket kössön. A szabályok értelmében az évfordulóra történő felmondásoknak november 30-áig kell beérkezniük a társaságokhoz, míg az ügyfeleknek az új szerződéseket decemberben kell megkötniük a választott partnerrel.