Szigorodik a munkaügyi törvény

2006.10.02. 8:00

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) többek között a munkanélküliek ellenőrzésének szigorításáról tárgyalt pénteken.

Álláskeresési támogatást csak az kaphat, aki a a munkaügyi kirendeltségekkel együttműködik. Amennyiben ez nem történik meg, megszüntethetik ez ellátását és törölhetik a munkanélküli-státuszt - olvasható a Világgazdaságban.

A foglalkoztatási törvény szigorításával a munkavállalói és a munkaadói oldal is egyetértett, de szorgalmazták a még hiányzó rendeletek kidolgozását. A két oldal felajánlását, miszerint aktívan részt vennének a rendeletek kidolgozásában, Székely Judit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára elfogadta.

Mindkét oldal korainak tartotta azt, hogy a kormány tervei szerint már januártól ki kell alakítani a fővárosi és a megyei munkaügyi központok regionális szintjeit. Székely Judit szerint ez csak technikai feladatokat jelent, amelyek előkészítettségüknél fogva megvalósíthatók januárig.

A szakszervezeti oldal sürgette a 2007-es bértárgyalások kezdetét. Ezek azonban csak október 10-e után indulhatnak, mivel akkorra válnak ismertté a jövő évi költségvetés főbb számai.