A Waberer's megvette a Révészt

2006.10.03. 8:20

Egyetlen cégfelvásárlás révén ötszázzal növelte kamionjainak számát az eddig 1500 kamionszerelvénnyel rendelkező Waberer's Holding Zrt. (WH). Térségünk vezető fuvarozói és logisztikai csoportja szerződést kötött Révész Bálinttal, a Révész csoport irányítójával a Révész Eurotrans Kft. és a hozzá tartozó Fix Kft. megvásárlásáról - írja a Világgazdaság.

A Waberer's félezer új kamionja a csoport korábbi gépjárműveihez hasonlóan fiatal, átlagosan 2-2,5 éves. A Révész Eurotrans legutóbb az első fél évben vásárolt 60 Renault vontatót a hozzá való pótkocsikkal.

Wáberer György, a holding elnöke elmondta: a versenyjogi szabályok szerint az adásvételt még a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) is jóvá kell hagynia. A GVH döntéséig az Eurotrans és a Fix Kft. saját menedzsmentje irányítása alatt, a WH-tól függetlenül dolgozik.

A felvásárlással a WH forgalma a tervek szerint 95 milliárd forintra nő az elmúlt évi 60 milliárdról. A mostani üzlet már annak a három-, négyéves, 50 milliárd forintos beruházássorozatnak a része, amelynek keretében a Waberer's Holding Zrt. meg kívánja kétszerezni árbevételét. A Waberer's csoport csak az elmúlt évben 12 milliárd forintot fordított járműbeszerzésre, ingatlanfejlesztésre, valamint raktárlogisztikai és informatikai beruházásokra.

Hazánk EU-csatlakozását követően a korábbi 5 ezerről 23 ezerre emelkedett a nemzetközi fuvarozásban részt vevő gépkocsik száma, amely minden eddiginél élesebb piaci versenyt generált. Ezek a körülmények természetesen hatással voltak a Waberer's International Zrt. üzleti eredményeire is, hiszen a cégcsoport közel 61 milliárd forintos nettó árbevételének háromnegyedét a nemzetközi szállítmányozás és fuvarozás teszi ki.

A holding folyamatosan bővíti logisztikai kapacitását is. A tavalyi 45 ezer után több mint 15 ezer négyzetméter raktár épül Közép-Európa legnagyobb - a MÁV Zrt.-vel közösen fejlesztett - logisztikai központjában. A Waberer's többségi tulajdonában lévő BILK Logisztikai Rt. napi kamionforgalma meghaladja az ezret, vasúti teherforgalma pedig a száz vasúti kocsit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK