Új kikötő épül Angyalföldön

2006.10.13. 14:22

Novemberben készül el az Újpest és Angyalföld között húzódó téli kikötőben, a Prestige Fejlesztési Csoport 500 milliós beruházásában, a közeli lakásfejlesztésekhez kapcsolódó jachtkikötő. A beruházásból novemberre a 77 hajó befogadására alkalmas vízi létesítmények készülnek el, a kikötőhöz tartozó épület jövő tavaszra lesz kész.

A XIII. kerületben, a Duna partján épülő luxuslakópark kikötőjét úgy alakítják ki, hogy ott igény esetén akár azok a kormányzati közlekedési eszközök, motorcsónakok, kishajók is le tudjanak parkolni, amelyek az új kormányzati negyedek közötti utasok szállítását végzik majd - nyilatkozta Szili Balázs, a tízmilliárd forint beruházással épülő Prestige Towers értékesítési vezetője.

Mint ismert, az utóbbi időben több helyszín is felmerült annak kapcsán, hova is költözzön majd az új kormányzati negyed. Sokak szerint a Parlament épületéhez közelebb lévő helyszínek látszanak a legreálisabbnak, ám ezek alternatívái lehetnek a távolabbi, de a Dunán hajóval elérhető helyszínek is, ezért a kikötő építtetői erre az eshetőségre is felkészülnek.

Szili Balázs szerint a fővárosi dugók elkerülése szinte lehetetlen, menekülési útvonalat egyedül a Duna teremthet. Éppen ezért a Prestige Fejlesztési Csoport új fővárosi kikötőt épít. A kikötő beruházási értéke közel 500 millió forint, amely 77 hajó befogadására lesz majd képes. A kikötő várhatóan novemberben készül el, az épület pedig kora tavasszal. A kikötőt a Prestige Towers lakópark közelében építik, ahol várhatóan megáll majd a MAHART menetrend szerinti járata is.

Szili Balázs elmondta, hogy ez az első olyan lakókomplexum Budapesten, ahol a vevők már a lakás megvásárlásával párhuzamosan meg is vásárolhatják az otthonuk közvetlen közelében található kikötőhelyet. A kikötőt építtető Prestige Fejlesztési Csoport felmérése szerint egyre többen vennék igénybe a vízi közlekedésben rejlő lehetőségeket, hogy elkerüljék a reggeli dugókat a fővárosban. Különösen igaz ez azokra, akik a belvárosban és annak környékén található iroda, illetve hivatali negyedekben dolgoznak.

A beruházó szakemberei úgy vélik, hogy a MAHART állomás kihelyezésével ezres számban mérhetők majd azoknak az autóknak a száma, amelyektől tehermentesíteni képes a főváros útvonalait. Sőt a szakember hozzátette, hogy a színvonalas jacht kikötő megjelenésével várhatóan megélénkül majd az ide látogató turisták és kikapcsolódni, szórakozni vágyók száma is, ezért egyre élénkebb az érdeklődés a Prestige Towers üzlethelyiségei iránt.

A kikötő a legszigorúbb szakmai követelményeknek is eleget tesz majd, amelyre többek között Fa Nándor neve a garancia. Fa Nándor újságírói kérdésre elmondta: A Fa Hajó Kft., kikötői berendezések gyártójaként és kivitelezőjeként azt a kikötői minőséget, biztonságot és komfortot kínálja, amely a világ legmodernebb kikötőiben is megtalálható. A kiváló anyagokból készült kikötőhelyeink jól állják a jeget, de ha kell, könnyen és egyszerűen kiszedhetők. Szükség esetén gyorsan átalakíthatók. A budapesti kikötő megépítése előtt a cég már bizonyított több balatoni, ausztriai és horvátországi kikötőben is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK