Irodaházakat adott el a Wallis

2006.12.07. 16:15

A Gazdasági Versenyhivatal engedélye kellett ahhoz a nagy értékű tranzakcióhoz, melynek keretében gazdát cserélt három fővárosi irodaegyüttes.

A Wallis Ingatlan Zrt. eladott a CIB Ingatlanlízing Zrt.-nek mintegy 30 ezer négyzetméter alapterületű, 60 millió eurót meghaladó értékű ingatlanportfóliót.

A Wallis közleményében arról tájékoztat, hogy a megállapodásra még tavasszal került sor, de a tranzakció mérete miatt kötelező gazdasági versenyhivatali engedélyeztetés jogerőre emelkedését követően csak kora ősszel zárult le az adásvételi folyamat.

Az adásvétel tárgyát a Bajor és Polar Center irodaház, valamint a Danubius Irodaházak képezték. A Váci úton, a Duna Plazával szemben található Danubius Irodaházak negyedik ütemének elkészültével 18 ezer négyzetméteres irodaegyüttes jött létre, amely közel 100 százalékos kihasználtsággal működik.

A Bajor és a Polar Center irodaház 2002 és 2003 között épült a IX. kerületi Könyves Kálmán körúton. Földszintjükön a Wallis Csoporthoz tartozó autókereskedések bemutatótermei működnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK