Új lakásfejlesztések: Zugló és Kőbánya

2006.12.20. 13:22

Nagyszabású fejlesztések kezdődnek a pesti Belváros és a periféria közötti városrészeken. A XIV. kerületben csaknem félezer lakás felépítését jelentették be az elmúlt időszakban, és Kőbányán is tovább bővül egy nagyméretű lakónegyed.

Modern tömb az Egressy úton

Közel 1 hektáros területen, több ütemben összesen 300 lakásból álló lakónegyed kivitelezése indulhat jövőre a XIV. kerület Egressy út 13. szám alatt.  A tervek szerint a Zászlós utcát zsákutcaként meghosszabbítják, az Egressy út felőli végén egy kerek teret hoznak létre, erre a térre néznek majd a félköríves lakóépületek.

A beruházó P.S.I. Holding a pinceszinten teremgarázst, a földszinten pedig üzlethelyiségeket, éttermet, kávézót, cukrászdát, élelmiszerüzletet, valamint fitnesztermet alakít ki. Jelenleg folyik a projekt építési engedélyezési eljárása.

Planet Park, első ütem

Ugyancsak Zugló zöldövezeti részén, de kijjebb, a Gvadányi utca, Remény utca, Rátót utca által határolt területen húzzák fel a mintegy 200 lakásos Planet Parkot. A beruházás első ütemében 59 lakásos társasházat hoznak létre, 38-78 négyzetméter közötti alapterületű lakásokkal.

Az öt földszinti lakáshoz kizárólagos használatú kert tartozik majd. A pinceszinten teremgarázs, a földszinten további parkolóhelyek lesznek. Az kivitelezési munkákat várhatóan 2007 februárjában indítja a S.A.S. Investment Group.

Taraliget lakópark

A X. kerület Kőbányai út és Kismartoni út által határolt részén, 33 ezer négyzetméteres telken három ütemben építik fel a Taraliget lakóparkot. A fejlesztés során kilenc épületben összesen 332 lakás születik.

A lakópark területét három oldalról a Népliget öleli körül, a környezetnek megfelelően az épületek közötti szabad területet parkosítják, játszóteret hoznak létre. A lakók és park biztonságáról 24 órás biztonsági szolgálat gondoskodik.

Az ősszel megkezdett harmadik ütem során három ház épül 129 lakással, melyek 35 és 127 négyzetméter közötti alapterületűek lesznek. A pinceszinten teremgarázst alakít ki a fejlesztő Tara Kft.

E-build

KAPCSOLÓDÓ CIKK