A legtöbb vállalat megemelte 2007-es bérnövelési tervét, amelynek mértéke így, átlagban meghaladhatja a cégek által várt 5,8 százalékos inflációt. A társaságok többsége teljesítmény szerint, differenciáltan emeli az alapbéreket.

A magyar bérek 6,4 százalékos átlagos emelését prognosztizálja 2007-re a Watson Wyatt, miközben cégek által 2007-re becsült infláció átlagosan 5,8 százalék. Az ösztönzés-menedzsmentre szakosodott tanácsadó cég több mint 180 vállalat bevonásával készít minden évben kompenzációs elemzést, amit egy villámfelméréssel is kiegészített - olvasható a Világgazdaságban.

Az évközi adóváltozások miatt, a cégek 17 százaléka átlagosan 1-1,5 százalékponttal megemelte a jövő évre tervezett bérnövekedés szintjét az összes munkavállalói kategóriában, az emelkedő megélhetési költségek miatt. Az úgynevezett szolidaritási adót a cégek többsége azonban nem kompenzálja dolgozói számára - mondta el Kerti Piroska, a Watson Wyatt magyarországi képviselője. Erre legfeljebb egyes kiemelt munkavállalók esetében kerül sor, akiknek a cégnél maradása kulcsfontosságú.

A vállalatok zöme az alapbéreket teljesítmény szerint, differenciáltan emeli. A cég általános menedzsmentje alapbérében átlagosan 3,8, a felső vezetés pedig 4,7 százalékos keresetnövekedésre számíthat jövőre. A legnagyobb, öt százalék körüli emelést a középvezetők, a szakértői szinteken, valamint az adminisztratív területen dolgozók kapják. A fizikai dolgozók átlagosan 4,5 százalékos bérfejlesztést várhatnak a zömmel multinacionális cégek körében készült felmérés eredményei szerint.

A legtöbb társaság - juttatásként - többnyire viseli a céges mobiltelefon felszerelésének, üzembe helyezésének és karbantartásának a költségeit - áll a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. kutatásában. A vállalatok több mint egyharmadánál van olyan juttatás, amely figyelembe veszi a szolgálati időt, a munkaviszonyt. Így például a lakástámogatás, vagy a cégkölcsön esetében, ezeknél azonban már a pozíciót és a teljesítményt is vizsgálják. A cégek kétharmada támogatja dolgozói továbbképzését. Gyakran a vállalat termékeire árengedményt adnak, és egyre több cég nyújt szociális béren kívüli juttatást, önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást, egészségpénztári szolgáltatást.