A tervek szerint 2008 második félévére elkészül a káposztásmegyeri Aquaworld élményfürdő. A komplexum mellett szállodát és apartmanokat is építenek.

Az InterEstate Ingatlanfejlesztő Zrt. 17 milliárd forint költséggel 2008 nyarára felépíti Közép-Európa legnagyobb fedett élményfürdő-komplexumát - jelentette be Pfandler Katalin, a társaság vezérigazgatója csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Az épülő M0-ás Duna-híd pesti hídfőjénél megvalósuló beruházást 80 százalékban a CIB Bank és a Hypo-Alpe Adria Leasing Zrt. finanszírozza. Az euróalapú hitel 15 év futamidejű, de a kondíció részleteit Pfandler Katalin nem közölte. Az InterEstate a beruházás 10-12 éves megtérülésével kalkulál, de ennél rövidebb időt remél - válaszolta  az elnök-vezérigazgató az MTI-nek.

A 86 ezer négyzetméteren megépülő beruházásra az InterEstate Aquaworld Zrt. néven projekttársaságot alapított 2006-ban.

A vízi-birodalomban 21 medence lesz - ezek összesített vízfelülete eléri a 3300 négyzetmétert -, és naponta mintegy 6600 vendéget fogadhat. Építészeti különlegességet jelent a 71 méter átmérőjű, hét emelet magas, alátámasztás nélkül épülő kupolája, amelyet az uv-sugárzást is kiszűrő teflonbevonatú, többrétegű fóliarendszerrel burkolnak.

A komplexum másik része az ötcsillagos Ramada szálloda lesz, 660 férőhellyel és 550 fős konferencia-teremmel. A sajtótájékoztatón részt vevő Olivier Dupont, a Ramada márkanevet birtokló Wyndham Group alelnöke közölte, hogy az Aquaworldben épülőn kívül, 2008-ban még egy Ramada szálló nyílik Magyarországon. Jelenleg Balatonalmádiban és Budapesten működik Ramada Hotel.

Az Aquaworld 350 embernek ad munkát, az üzemeltető a Ramada szállodák üzemeltetésében már tapasztalattal rendelkező, Platinum Kft. lesz.

Az InterEstate 18 éve alakult, eddig elsősorban a lakásépítési piacon volt jelen. Pfandler Klára az MTI kérdésére elmondta, hogy évente mintegy 6-8 milliárd forintot ruháznak be, alig egyéves megtérülési idővel.