Ötszázalékos részesedést szerzett a Bombay Értéktőzsdében a Deutsche Börse. A német tőzsde tavaly sikertelenül próbálkozott egyik riválisa, a nyugat-európai Euronext átvételével.

A német tőzsde (Deutsche Börse) 5 százalékos részesedést szerzett az indiai Bombay Értéktőzsdében (BSE), egy jelentés szerint. A frankfurti székhelyű börze egy meg nem nevezett összegért küzdötte be magát Ázsia legrégebbi értékpapírpiacára, számolt be a BBC az észak-amerikai CNBC televízióra hivatkozva.

A BSE tervei között szerepel egy további 21 százalékos részesedés kiárusítása is magáncégek számára, amelyből legfeljebb ötszázalékos darabok kerülhetnének egy-egy befektetőhöz az értesülés szerint.

A Deutsche Börse mostani lépése az Euronext tavalyi sikertelen megszerzését követi. A Deutsche Börse ajánlata európai riválisára akkor Jacques Chirac francia elnök és Angela Merkel német kancellár támogatását is elnyerte. Mégis, az Euronext végül is elutasította a Deutsche Börsét, mivel azt követően a német helyett a New York-i értéktőzsde tulajdonosával, az NYSE csoporttal társult.