Nincs még döntés a névhasználati perben

2007.02.15. 18:16

Az OTP-s Hild Imre bizonyítékainak hiányában elhalasztotta a tárgyalást a Fővárosi Bíróság a Hild Kft. elleni névhasználati perben. Az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója el akarta tiltatni konkurensét, a Hild Ingatlanbefektető Kft.-t Hild József nevének használatától.

A csütörtöki tárgyaláson megjelentek a koronatanúk, a kft. nemzetközi befektető alapítói - Hild Imre érvei azonban a szembesítéskor nem állták meg a helyüket. A felperes eddigi állításai megalapozatlanok maradtak a mai tárgyalás alapján - így már csak 15 napja van arra, hogy újabb bizonyítási indítványt nyújtson be követelése igazolására.

A névhasználati pert az OTP-s Hild Imre indította még 2005-ben. Kezdeti állítása szerint személyesen róla nevezték el a kft.-t - a Hild Kft. tulajdonosai viszont kezdettől fogva bizonygatták, hogy a kft. valódi névadója Hild József, a magyar építészet klasszikusa volt. Ennek bizonyítéka, hogy a Hild Csoport másik hazai tagja felvette a Hild József Örökjáradék Zrt. nevet - ezzel téve egyértelművé a helyzetet. A név felvételét a Magyar Tudományos Akadémia is engedélyezte. Tavaly pedig a Hild védjegyet bejegyezte a Magyar Szabadalmi Hivatal is.

A pereskedés mellett a felperes Hild Imre a nyilvánosság előtt és a bírósági eljárás alatt is rendszeresen kétségbe vonta a Hild Kft. névhasználatának jogosságát. Ez és a cége reklámjaiban való személyes szereplés meglehetősen nagy zavart okozott az idős emberek körében, megnehezítve a két cég megkülönböztetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK