Kertészeti cikkekkel erősít a Tesco

2007.06.11. 7:44

Tovább növeli a nem élelmiszer jellegű termékek részesedését kínálatában a harmadik legnagyobb brit kertészeti üzletlánc megszerzésével a Tesco. A skót központú cég egyebek mellett környezetbarát vízkezelési rendszereket tesz a Tesco polcaira.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi vállalat, a Tesco Plc 156 millió font (307 millió dollár) készpénzért megveszi a Dobbies Garden Centres Plc láncot, aminek révén 21 - főként Skóciában és Észak-Angliában működő -, kertészeti felszereléseket és berendezéseket áruló bolttal bővítheti hálózatát. A részvényenként 15 fontos vételár 10 százalékkal magasabb a csütörtöki záróárnál - írja a Napi Gazdaság.

A Tesco, amely már a Dobbies-részvények több mint 25 százalékát megszerezte, az akvizícióval folytatni kívánja a terjeszkedést a nem élelmiszer jellegű termékek terén. Nagy-Britanniában már jelenleg is ezek adják forgalmának mintegy 20 százalékát, és az ezekből származó árbevétel kétszer olyan gyorsan nő, mint az élelmiszereké. A szigetországban a kertészet az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, így ideje volt pótolni a mulasztást - mondta pénteken Andy Higginson, a Tesco pénzügyi igazgatója.

A Dobbies - amely a harmadik legnagyobb brit kertészeti üzletlánc - különböző környezetbarát termékekkel, így napelemes fűtőberendezéssel és vízkezelési eszközökkel gazdagítja a Tesco kínálatát. A kertészeti lánc független egység marad a Tescón belül és továbbra is Skóciában lesz a központja. A csoport bővíteni kívánja a kertészeti boltok hálózatát Nagy-Britanniában, sőt belátható időn belül külföldön is - tette hozzá. Bár egy ellenajánlat lehetőségét nem lehet kizárni, a már birtokolt 25 százalékos pakett jó pozíciót biztosít a Tesco számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK