Aláírták a Zágráb Aréna bérleti szerződését

2007.06.18. 16:29

A TriGránit és az Ingra konzorciuma 2007. június 14-én aláírta a Zágráb Aréna bérleti szerződését a horvát kormány és a zágrábi önkormányzat képviselőivel, így minden akadály elhárult a Zágráb Aréna megépítése elől, és 2009-ben Horvátország fogadhatja a világ vezető kézilabdázóit.

A 15 600 férőhelyes Zágráb Aréna a város Laniste kerületében épül fel. A kézilabda-világbajnokságot követően a csarnok számtalan sport-, kulturális, illetve üzleti eseménynek ad otthont.

A Zágráb Aréna megvalósításához a TriGránit ingatlanával és know-how-val járul hozzá, míg maga a projekt az Ingra szakemberei vezetésével valósul meg. Az Ingra több mint 50 éves tevékenysége során világszerte 30-nál is több országban 800-nál is több beruházásban vett részt. A TriGránit Fejlesztési Részvénytársaság nemzetközi ingatlanfejlesztő és -kezelő vállalat, amely Közép- és Kelet- Európában 11 országban működik.

A TriGránit összesen 1,5 milliárd euró értékben fejlesztett prototípus-projekteket Közép-Kelet Európa 11 országában, és további 8 milliárd euró vegyes hasznosítású fejlesztés megvalósítását tervezi a következő években, számos állami-magán együttműködési beruházás (PPP) mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK