Vietnami-Magyar Üzleti Tanács alakult

Vágólapra másolva!
Hanoiban írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében megalakult a Vietnami-Magyar Üzleti Tanács. A szervezetet Magyarországon képviselő AsiaCenter tovább erősíti regionális kereskedelmi központ szerepét.
Vágólapra másolva!

A Vietnami-Magyar Üzleti Tanács feladata, hogy közös platformot teremtve elősegítse a vietnami-magyar üzleti kapcsolatok fejlesztését, elsődlegesen tőkekivitel- és exportfinanszírozás-támogatással, valamint a vízumeljárási folyamat könnyítésével.

A tagként felvett AsiaCenter feladata a szervezet képviselete Magyarországon. Ez egyszerre gesztus és üzleti érdek is, hiszen az AsiaCenter célkitűzése, hogy az Üzleti Tanács vietnami tagjait megismertesse Magyarország és az AsiaCenter kínálta előnyökkel, és ezáltal elérje, hogy ezek a cégek bemutatótermet nyissanak a kereskedelmi központban. (Az AsiaCenternek jelenleg 148 vietnami bérlője van.) Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója úgy értékelte, hogy a tagság és képviselet révén a regionális kereskedelmi központ szerepe még tovább erősödik.

Egy vietnami törvényi szabályozás értelmében a szervezetnek jelenleg csak vietnami cég lehet teljes jogú tagja, a magyar cégek egyelőre csak úgynevezett társult tagok, ami azt jelenti, hogy nem rendelkeznek szavazati joggal. A magyar cégek legkorábban 2008-ban lehetnek a szervezet teljes jogú tagjai, ehhez azonban egy vietnami kormányzati döntésre van szükség.

Vietnam villamosenergia-fejlesztési programja jó lehetőséget kínál a magyar vállalatok bekapcsolódására az erőműépítés és a hálózatfejlesztés terén. Az agrár-együttműködésben (hal- és kisállattenyésztés) már biztató eredmények születtek.