Szingapúrban gyártat napelemet a Genesis

Vágólapra másolva!
A Genesis Energy Befektetési Nyrt. megvásárolta a szingapúri Singapor Thinfilm Photovoltaic Technologies Ltd. 75 százalékát, amely mintegy 60 millió euró beruházással 75 megawatt kapacitású napelemgyárat épít az ázsiai országban - közölte Brazsák Gabriella, a Genesis Energy (korábban Novotrade) gazdasági vezérigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

A társaság a BÉT honlapján tett közzé közleményt a Singapor Thinfilm Photovoltaic Technologies Ltd.-del kötött együttműködési megállapodásról, amelynek alapján vékonyfilm technológiájú napelemgyártó bázist hoznak létre a délkelet-ázsiai régióban.

A vezérigazgató-helyettes a 75 százalékos tulajdonrész vételárát nem kívánta közölni. Azt elmondta: várhatóan 2009 első-második negyedévében kezdi meg a termelést az ázsiai üzem.

Rényi Gábor, a Genesis Energy Befektetési Nyrt. elnök-vezérigazgatója a cég honlapján olvasható közleményben kifejtette: "A Singapore Thinfilm Photovoltaics Technologies meghatározó többségi tulajdonrészének, valamint projektjének megszerzése egyedülálló helyzetet teremt a Genesis Energy számára az ázsiai piacon történő stratégiai terjeszkedéshez."

A szingapúri a Genesis Energy harmadik ilyen projektje. A magyarországi napelemgyár a Tatabányai Ipari Parkban létesül 100 millió euró költséggel. A társaság spanyolországi leányvállalata, a Genesis Solar Espana pedig Andalúziában épít napelemgyárat.