Vágólapra másolva!
Erősen változik a közszolgálati dolgozók fizetését szabályozó illetmény- és bértáblarendszer. Draskovics Tibor szerint az őszi elbocsátások főleg a pedagógusokat érintik.
Vágólapra másolva!

A táblarendszer megszüntetéséről nincs szó a közszolgálatban, a bértábla kiigazítása viszont szóba került, mert nem ad megfelelő rugalmasságot a munkáltatónak arra, hogy a szolgálati időt nem kizárólagos szempontnak tekintve állapíthassa meg a dolgozó fizetését - mondta Draskovics Tibor a Népszabdságnak.

A közigazgatási reform végrehajtását felügyelő tárca nélküli minisztert közölte a közigazgatás legtetején lévő 800-1000 vezető esetében a mai bértáblarendszer nem képes tükrözni azokat a különbségeket, amelyek a terhelésben, a felelősségben vannak - jelentette ki a miniszter. A munkakör-értékelésen alapuló rendszer viszont visszatükrözi, hogy a dolgozó színvonalasan végzi-e a munkáját, s ha igen, kapja meg az anyagi elismerést. Függetlenül attól, hogy mennyi ideje van szolgálatban. Arra, hogy a teljesítményt miként lehet számolni, részletes módszer van.