Nyugati mintára nyit a biciklikölcsönző

Vágólapra másolva!
A párizsi kerékpár-kölcsönzőkhöz hasonlóan egy multinacionális cég Budapesten is megpróbálkozik a kétkerekűek nagyszámú bérbeadásával. A kerékpárok ugyan egyediek, de lopás ellen rendszámokkal szerelték föl a Westend City Bike-okat. Emellett 10 000 forint kauciót kell fizetni. Az első három óra 400 forintba kerül majd.
Vágólapra másolva!

Hamarosan Budapesten is lehet kerékpárt bérelni, hogy gyorsabban és környezetbarát módon juthasson el bárki munkahelyére.A Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. a napokban adta át kerékpár-kölcsönzőjét a bevásárlóközpont mellett. A terveik szerint egy, a párizsihoz hasonló hálózatot szeretnének kialakítani a fővárosban. A kölcsönzőben 30 kerékpárt helyeztek el - írja a Népszabadság..

A társaság az idei tapasztalatok alapján jövőre 3-4 újabb kölcsönzőpontot szeretne kialakítani. Első körben a TriGránit-érdekeltségek - a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a Pólus Center - mellett. Tárgyalnak azonban több szállodával is hasonló bokszok kialakításáról.

Így a következő egy-két évben még bizonyosan úgy működik a "hálózat", hogy ahol bérelték a kerékpárt, ott is kell majd leadni azt. Ám belátható időn belül szeretnének olyan, 10-12 bázisból álló rendszert kialakítani, amelyben a biciklit más bázison is le lehet adni, mint ahol felvették, kibérelték azt.

Az első három óráért 400 forintot kell fizetni. Hatórás használatért 1500, míg egész napos bérletért 2200 forintot kell a kasszában hagyni. A kerékpárok ugyan egyediek, de lopás ellen rendszámokkal szerelték föl és 10 000 forint kauciót is kell fizetni.