Tovább terjeszkedik Ukrajnában az OTP

Vágólapra másolva!
Új bankfiókot nyitott az OTP Bank ukrajnai leányvállalata, a CJSC OTP Bank pénteken Beregszászban. Ukrajnában tavaly óta van jelen az OTP Csoport, a kijevi székhelyű RBUA 2006. november 20-án zárult akvizíciója révén.
Vágólapra másolva!

Az adásvételi megállapodás értelmében a hitelintézet 100 százalékos tulajdonjogát 650 millió euró összegért vásárolta meg az OTP Bank. Az ukrajnai hitelintézet a 2006. év végi 1,7 milliárd eurós mérlegfőösszege alapján 3,5 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett, adózás utáni eredménye 50 millió euró volt.

A CJSC OTP Bank tavaly év végén 65 bankfiókon keresztül szolgálta ki a mintegy 121 ezer ügyfelet. Az idén több mint 70 további bankfiók kezdi meg működését, az évtized végére pedig 320-340 egységből álló országos lefedettségű hálózat kiépítése a cél.

Szintén az OTP-hez kapcsolodó hír, hogy az OTP megtakarítási programjának keretében 2007. július 30. és szeptember 14. között újra megvásárolható a 2 hónapos, 12 százalékos éves kamatozású akciós betétet és tőkevédett befektetési alapot tartalmazó megtakarítási csomag Magyarországon. A Hozamduó Plusz Megtakarítási Csomag a hasonló termékajánlathoz képest plusz egy befektetési alapot tartalmaz.

A Hozamduó Plusz Megtakarítási Csomag a 12 százalékos éves kamaton történő betételhelyezés mellé a 3,25 év futamidejű tőke- és hozamvédett OTP Alfa IV. Alapot, illetve az 1,5 év futamidejű tőkevédett OTP Osztalékcsúcs I. Alap kínálja.