Ismét harcolnak a bankok az ügyfelekért

Vágólapra másolva!
Nem bíznak a bankok semmit sem a véletlenre, ismét harcba szállnak az ügyfelekért. A kamatadó elől tavaly egyéves lekötésbe menekített pénzeket szeretnék magukhoz csábítani. Az ajánlatok most rövidebb futamidőre, de a tavalyinál magasabb kamatra szólnak.
Vágólapra másolva!

Beindultak a bankok, ezúttal a kamatadó elől elmenekült ügyfeleket szeretnék megszerezni. A célközönséget ezúttal azok jelentik, akik egy éves lekötésű bankbetétbe tették tavaly a pénzüket a megtakarítási időszak lejár, valamit kezdeni kell a pénzzel-írja a Népszabadság.

Az augusztusi kamatadóláz alatt tavaly mintegy 300-400 milliárd forint mozdult meg a piacon, a lakosság ennyi pénzt tett át hosszabb távú megtakarításokba, a zömét befektetési jegyekbe. Illés Zoltán, az OTP Bank lakossági üzletágának ügyvezető igazgatója szerint persze a múlt évi "megtakarítási boomnak" is nagyobb volt a füstje, mint a lángja: a lakossági megtakarításoknak jóval kevesebb mint a tíz százaléka mozdult meg tavaly. .

A cél persze minden banknál az, hogy a most felszabaduló pénzt az ügyfél továbbra is náluk kösse le - igaz, ezt most a pénzintézetek nem olyan hoszszú távra gondolják, mint korábban. Az ajánlatok legfeljebb 3-4 hónapos időszakra szólnak, és a reklámokban megjelennek ugyan 10, sőt néha 11 százalékos kamatok is, valójában 7-8 százalékos hozam a reális. Ez is jobb vagy legalább ugyanolyan, mint egy évvel ezelőtt: akkor 7 százalékos vagy afölötti kamatígérettel lehetett szerződni.