Egyre zsugorodik a napilapok piaca

Vágólapra másolva!
Hetedével kevesebb országos politikai napilap fogyott az év második negyedében, mint tavaly ugyanebben az időszakban - derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) napokban nyilvánosságra hozott gyorsjelentéséből.
Vágólapra másolva!

A három auditált országos orgánumból (Népszabadság, Magyar Nemzet, Népszava) 2006-ban még összesen majdnem 246 ezer fogyott, szemben a mostani, alig 210 ezerrel; ennek hatvan százalékát akkor is, most is a Népszabadság adta.

A csökkenés nem volt egyenletes: a Népszabadságnak kellett a legnagyobb visszaesést elkönyvelnie. Az egy évvel korábbi 148,1 ezerrel szemben átlagosan 123,6 ezer kelt el április eleje és június vége között a lapból.

A Magyar Nemzet tavalyi, 71,5 ezres eladásával idén 63,4 ezer állt szemben. A Népszavából 23,2 ezer kelt el egy átlagos napon - azaz háromezerrel kevesebb, mint egy esztendővel korábban.

A negyedik országos politikai napilap, a Magyar Hírlap évek óta nem auditáltatja példányszámát, de a kiadó egyik vezetőjének májusi közlése szerint akkor naponta ötezer példány fogyott a lapból.