Nemtelen eszközökről írnak Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Nem fogadja el a Budapest Airport Zrt. 5,5 százalékos béremelési ajánlatát a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete - erősítette meg az érdekképviseleti szerv az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

Az RFDFSz megfogalmazása szerint "nem csak tagjait, hanem a repülőtér több mint 1500 dolgozóját is képviseli, és emellett minden olyan munkavállaló nevében felemeli a hangját, aki nem akar kevesebbet keresni, mint tavaly, hiszen a tavalyi és az idei inflációs adatok alapján mindenkinek 9-10 százalékos béremelés járna".

A repülőtér dolgozói 2005 óta nem kaptak alapbéremelést és az állandó tulajdonosváltások miatt folyamatos bizonytalanságban éltek - írja a szakszervezet. Az elmúlt két évben 350 dolgozót bocsátottak el, miközben a feladatok megsokszorozódtak. A repülőtér a forgalom-növekedésnek köszönhetően elérte a kapacitásának határait, a biztonsági feladatokat egyre szigorúbb feltételek között az EU-s elvárásoknak is megfelelve kell ellátniuk - érvel a közlemény.

"Szakszervezetünk eddig türelmes volt. Belementünk abba, hogy az új tulajdonos miatt már több mint 200 napja nem rendezték a béreinket. Nem szóltunk egy szót sem a beígért munkakörülmények javításának elmaradása, a növekvő terhelések és a munkahelyek biztonságának csökkenése miatt sem. A türelem azonban elfogyott, főleg azután, hogy a Budapest Airport Zrt. nemtelen eszközöktől sem riadt vissza, hogy jogos követeléseinket ellehetetlenítse. Sajnos a multinacionális cégek ilyen akciói nem egyedülállóak. Németországban vagy Franciaországban komolyan veszik a szakszerveteket, míg ugyanezek a cégek Magyarországon mindent megengednek maguknak" - olvasható a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezetének közleményében.