Kiszélesítik a 47-es "halálutat"

Vágólapra másolva!
Véget vet a halálútnak a szaktárca. Akár már az idei év végén elkezdődhet a helyiek örömére a 47-es út Hódmezővásárhely és Algyő közötti 4,5 kilométeres, kétsávos szakaszának négysávúra való bővítése - közölte Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester írásbeli kérdésére a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
Vágólapra másolva!

A közlekedési tárca szerint az útszakasz négy sávra bővítéséhez szükséges tervek felülvizsgálata megtörtént, a uniós támogatáshoz szükséges költség-haszon elemzés elkészült. A vízjogi dokumentáció hiánypótlását az Uvaterv Zrt. készíti.

A beruházás következő lépése a kisajátítási eljárás előkészítése a MÁV-val. A terület régészeti feltárásával kapcsolatos szerződés aláírás előtt áll, a közbeszerzés előkészületei folyamatban vannak.

Az építési munkálatok legkorábban az év végén kezdődhetnek el, a tervezett befejezés 2009 közepe.A tárca tájékoztatása szerint az út Hódmezővásárhely belterületét tehermentesítő szakaszának építésével kapcsolatban két felüljáró engedélyezési tevének, illetve a teljes útszakaszra vonatkozó, elvi vízjogi dokumentációnak az előkészítése folyik.

A 47-es út Hódmezővásárhely és az algyői Tisza-híd közötti 15 kilométeres szakaszának bővítése 2001-ben kezdődött, a beruházás azonban 2003 elején félbeszakadt.

A városok mellett a főközlekedési utak jelentik az igazi veszélyforrást. Közülük is kiemelkedik a halálútként emlegetett 47-esnek a megyeszékhely és Hódmezővásárhely közötti szakasz