Ajkán bővít az osztrák Payer

Vágólapra másolva!
Újabb gyártási programokat telepít magyar cégéhez, a Payer Industries Hungary Kft.-hez az osztrák Payer International Technologies GmbH. A világ egyik vezető, Kínában is üzemet működtető elektromos szépségápolási-cikk gyártója a jövőben Ajkáról szolgálja ki európai vevőit.
Vágólapra másolva!

A kisebb költségek miatt újabb gyártási programokat telepít magyar cégéhez és azt egy egész Európát kiszolgáló központtá fejleszti a világ egyik vezető elektromos szépségápolásicikk gyártója, a 2002 óta a malajziai székhelyű Hui Holding tulajdonában lévő, osztrák Payer International Technologies GmbH. - derül ki a Napi Gazdaságból.

Ezzel párhuzamosan az ajkai üzemet a cégcsoport legnagyobb gyártóbázisává, egy komplex, többek között termékfejlesztéssel, valamint alkatrész- és késztermékgyártással foglalkozó központtá fejlesztik és újabb technikai, illetve technológiai beruházásokat valósítanak meg.

A tavaly már 72 millió eurós nettó árbevételt elérő, elsősorban saját fejlesztésű haj- és szőrvágó készülékeket gyártó Payer a tavasszal 12 millió eurós zöldmezős beruházásba kezdett az ajkai ipari parkban.

A közelmúltban elkészült az a 10 400 négyzetméteres, később tovább bővíthető gyártócsarnok, amely további jelentős kapacitásbővítést tesz lehetővé, és elkezdődött a magyarországi termékfejlesztő központ kialakítása is. Ebből adódóan a magyar cég teljesítménye két év alatt mintegy 60 százalékkal nő. Az év elején még "csak" félezer dolgozót foglalkoztató társaságnak jelenleg már több mint 700 dolgozója van, s a létszámot a programmal párhuzamosan tovább bővítik.

A még 1946-ban alapított osztrák anyacégnek - amelynek többek között a Philips, a Remington, a Rowenta és a Seiko is partnere - Magyarországon kívül Ausztriában és Kínában van gyártóbázisa. Az 1992-ben Payer Kvattro néven létrehozott magyar cég a Videoton egykori telephelyén kezdett termelni.