Járai és Vizi E. Szilveszter biztosítót alapít

Vágólapra másolva!
Biztosítót alapít Járai Zsigmond egykori pénzügyminiszter, volt MNB-elnök, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Kieselbach Tamás galériatulajdonos, Straub Elek, a Magyar Telekom (Matáv) egykori vezetője, Móricz Gábor, a Kaptár Zrt. vezérigazgatója és a Concorde egyik fő tulajdonosa, valamint Korányi G. Tamás, a Napi Gazdaság főszerkesztője.
Vágólapra másolva!

Több napilap információja szerint heteken belül alapítási engedélyért folyamodik a Közép-európai Biztosító Zrt. névre keresztelt cég, amely 8-9 hónap múltán kezdheti meg tevékenységét - írja a Népszabadság.

Az elnök-vezérigazgató Horváth Béla lesz, aki a Nationale Nederlanden biztosítójának felfuttatásával alapozta meg hírnevét (amelyen valamelyest csorbított a nem annyira dicső sorsú Mébit megalapítása). Járai Zsigmond a cégben nagyrészvényesként és fb-elnökként játszik majd szerepet.

A tervezett alaptőke 2,5 milliárd forint, a társaság célja a tőzsdei megjelenés, Magyarország mellett Jugoszláviában, Romániában és Bulgáriában kívánnak szolgáltatni - később pedig a régió más országaira is kiterjesztenék tevékenységüket. Horváth Béla a Napi Gazdaságnak nyilatkozva azt mondta: a hagyományos életbiztosítások és unit link típusú biztosítások mellett új, mások által még el nem foglalt területeken kívánnak megjelenni - ám erről többet nem mondott.

A cég alapítói a magyar pénzügyi életben jól ismert bankárral, vagyonkezelővel, biztosítási brókerrel is tárgyalnak a részvételről.