Pozitív nyitás várható a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 100,59 pontos növekedéssel, 26.946,53 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,37 százalékkal erősödött az index.
Vágólapra másolva!

Pozitív nyitás várható szerdán a Budapesti Értéktőzsdén.Dobár Péter, a CIB Bank elemzője úgy véli, a nyitásban még kitarthat az előző napi emelkedés lendülete, amit a nemzetközi piacok kedvező hangulata is támogat. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy a kezdeti lelkesedés később alábbhagy, és napközben visszafordulás következhet be, elsősorban a nyugat-európai piacok mozgásának függvényében.

A további jelentős emelkedésnek az elemző szerint gátat szab az OTP és a Magyar Telekom keddi több mint háromszázalékos drágulása, aminek megismétlődése nem várható szerdán. A gyógyszeripari papíroknak pedig nem kedvez a dollár gyengülése. A Mol árfolyama, a szakértő várakozása szerint együtt mozoghat a piaccal.

A BUX kedden 1,88 százalékos erősödéssel zárt, 494,88 ponttal 26.845,94 pontra erősödött. A részvénypiaci forgalom 30,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek.