Gyengén nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 10,62 pontos csökkenéssel, 26.949,73 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,04 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Bizonytalan irányú kereskedés várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén. Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője bizonytalan piacot vár, inkább az árak lassú "lecsorgására" lát esélyt.

A nemzetközi piacokon is hasonló a tendencia, csütörtökön makrogazdasági hírek sem befolyásolják a kereskedést, a hangulatot továbbra is az amerikai kamatcsökkentési várakozások határozzák meg. A svájci jegybank csütörtöki esetleges kamatdöntése az elemző szerint nem lesz hatással a részvénypiacokra.

A csúcsra emelkedett olajárak esetleg segíthetik a Molt. Az OTP-vel kapcsolatban viszont kérdés, hogy a befektetők figyelembe veszik-e a bankszektort jövő évtől kedvezőtlenül érintő adózási szabálymódosítást. A javaslat szerint a kétes hitelekre képzett céltartalék a bankok adóalapját növelné - fejtette ki az elemző.

Szerdán a BUX 114,41 pontos, 0,43 százalékos növekedéssel, 26.960,35 ponton zárt. A részvénypiac forgalma megközelítette a 28 milliárd forintot, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott.

A JPMorgan Chase Bank befolyása a Magyar Telekomban 4,98 százalékra csökkent - közölte a távközlési vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.