Józsefvárosnak is lesz Párizsi udvara

Vágólapra másolva!
A Corvin mozi mögött felépülő Corvin Atrium majdani sétálóinak a belvárosi Párizsi udvarhoz hasonló "élményteli áthaladást" ígér a fejlesztést végző Futureal Csoport. A Corvin Atrium leendő üzemeltetője két év múlva nyitja meg Budapest egyik legnagyobb kereskedelmi és szolgáltatóközpontját a formálódó Corvin sétányon.
Vágólapra másolva!

A józsefvárosi Corvin sétányon a lakás- és irodaprogram mellett megkezdődött a belváros egyik legnagyobb kereskedelmi és szórakoztatóközpontjának felépítése. A Corvin mozi mögötti területet elfoglaló Corvin Atrium fedett sétáló- és bevásárlóutcája átvezet egy nyitott részre, ahol a sétány két oldalán földszinti vendéglők, kereskedelmi egységek kapnak helyet.

Az üvegtetővel fedett, négyszintes létesítmény felső emeletein irodákat nyitnak, alatta éttermek és szórakozóhelyek működnek majd, illetve egy 1200 férőhelyes mélygarázs szolgálja ki az ide érkezőket.

A Corvin Atrium majdani üzemeltetője és tulajdonosa a francia Klépierre lesz, amely az építkezés befejezése után veszi birtokba a komplexumot. A Futureal megtartotta magának az ingatlanfejlesztést, valamint a felső emeleti irodák tulajdonjogát, ám a kereskedelmi célú létesítmények tervezésében épít a leendő tulajdonos tapasztalatára, és a bérbeadást már a Klépierre leányvállalata végzi a Futureal Development támogatásával.

A magyar és francia építészek elképzelései szerint az összesen 60 ezer négyzetméter területen elkészülő átrium a Nagykörúttól a sétány végéig, a Nagytemplom utcáig teremt a párizsi és a berlini üvegtetős városrészekhez hasonló élményt, illetve emlékeztetheti az erre járókat a mi Párizsi udvarunk hangulatára is.

A Corvin Atrium szerves része lesz a kerületrész 2012-ig tartó átalakításának, ahol a 22 hektáros területen 2800 lakást, 150 ezer új irodát építenek fel, és egy K+F központot magában foglaló új városbelsőt alakítanak ki a hozzá tartozó közterekkel, a közlekedés feltételeinek megteremtésével.

Alex Douaihy, a Ségécé Hungary (a Klépierre leányvállalata) vezetője szerint a Corvin Atrium épületegyüttes megvásárlása része anyacégük magyarországi terjeszkedésének. Európa egyik legnagyobb kereskedelmiingatlan-üzemeltető és -forgalmazó társasága már 12 magyarországi kereskedelmi központnak a tulajdonosa, illetve üzemeltetője, közte a Duna Plázának.

A Corvin Atriumot a francia cég egy úgynevezett forward sale tranzakció keretében vette birtokba. A vételár titokban maradt a szerda délelőtti sajtótájékoztatón is, mert azt sem a Klépierre képviselője, sem Futó Gábor, a Futureal csoport vezérigazgatója nem kívánta elárulni.