Emelkedéssel kezdte a hetet a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 13,66 pontos emelkedéssel, 26 928,97 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,05 százalékkal erősödött. A nap hátralevő részében szűk sávban mozgó árak várhatók a tőzsdén.
Vágólapra másolva!

Alacsony forgalomra és oldalazó ármozgásokra számít hétfőn Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője. Az amerikai Fed kedd esti kamtdöntéséig véleménye szerint kivárás jellemezheti a piacokat. A piaci szereplők a jelenleg 5,25 százalékon álló amerikai irányadó kamat csökkentésére számítanak, a csökkentés mértéke a várakozások szerint 25 vagy 50 bázispont lehet.

A hét további piacmozgató hírei lesznek az elemző szerint az amerikai brókerházak napvilágra kerülő eredményei, valamint a szintén amerikai makrogazdasági adatok, köztük az augusztusi fogyasztói árindex.

Pénteken a BUX 169,64 pontos, 0,63 százalékos csökkenéssel, 26 915,31 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek.

Csökkent a BIF-papírok bázisára

A Budapesti Értéktőzsde a BIF-részvények szeptember 17-i bázisárát 1119 forintban határozta meg a részvények névértékének változása miatt. A Budapesti Ingatlan Fejlesztési Nyrt. (BIF) április 25-i közgyűlése a társaság részvényeinek névértékét ezer forintról 100 forintra változtatta. A változás a jegyzett tőke nagyságát nem érintette. Az ezer forintos BIF-részvényekkel utoljára szeptember 14-én lehetett kereskedni. A papírok a tőzsde B kategóriájában forognak, a pénteki kereskedést 190 forintos erősödéssel, 11 190 forinton zárták.