A nemzetközi hangulatot követi a BÉT

Vágólapra másolva!
Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 120,83 pontos emelkedéssel, 28.263,16 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,43 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi piacok erősödése megtorpanni látszik, ez alapján a Budapesti Értéktőzsdén is lefelé indulhatnak az árak a nyitásban, szerdán. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője elmondta: a magyar piac már kedden sem "vitézkedett", a többi tőzsdéhez képest gyenge teljesítményt nyújtott.

Az elemző szerint a kereskedés elején folytatódhat a gyengülés, délután viszont az amerikai makrogazdasági mutatók - munkaerőpiaci adatok és beszerzési menedzser index - határozhatják meg a piacok irányát.
A vezető papírok közül a szakember szerint a Mol eladói nyomás alá kerülhet, egyrészt az olajár csökkenése, másrészt a felvásárlási spekulációk hűlése miatt. Az elemző az OTP-től sem vár jó szereplést szerdán.

A BUX kedden 369,05 pontos, 1,29 százalékos gyengüléssel 28.142,33 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 35,2 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike veszített értékéből az előző napi záráshoz viszonyítva.