Al Gore még több pénzt ad klímavédelemre

Vágólapra másolva!
Elsősorban környezetbarát, "zöld technológiák" finanszírozásával foglalkozik az az amerikai kockázati tőkealap, amelyhez Al Gore, az Egyesült Államok egykori alelnöke, környezetvédelmi aktivista csatlakozott. Gore a szén-dioxid kibocsátását csökkentő üzletek támogatására fog koncentrálni.
Vágólapra másolva!

Új szerepében az egykori alelnök olyan beruházásokat irányít majd, amelyek alternatív energiaforrásokkal és olyan cégekkel kapcsolatosak, amelyek az újrahasznosítás, az alternatív üzemanyagok vagy a víztisztítás területén tevékenykednek - számol be a BBC. Al Gore egyébként már jelenleg is részt vesz energetikai technológiai megoldások támogatásában, Generation Investment Management (GIM) nevű befektetési alapja révén.

A GIM arra a célra alakított szövetséget a Kleiner Perkins Caufield & Byers nevű kockázati tőkebefektető céggel, hogy olyan üzleteket fedezzenek fel és finanszírozzanak, amelyek "a lehető legnagyobb potenciállal harcolnak a klímaváltozás fenyegetése ellen" - jelentette be a két társaság képviselője. Az 1972-ben alapított Kleiner Perkins Caufield & Byers az egyik első számú befektető az Egyesült Államok információ- és biotechnológiai szektorában.

Gore munkálkodását a klímaváltozás terén kifejtett kampányában a közelmúltban Nobel-díjjal ismerte el a Svéd Akadémia. Ezenkívül idén a Kellemetlen igazság című dokumentumfilmével Oscar-díjat nyert, amelyben szintén a globális felmelegedés küszöbönálló és katasztrofális veszélyeire figyelmeztet. Al Gore egyébként évekig a Kleiner egyik vezető alakja, John Doerr mellett dolgozott. Doerr azzal szerzett hírnevet magának, hogy az USA legsikeresebb technológiai cégeibe fektetett, mint például az Amazon és a Google.

Al Gore fizetését a Kleiner fogja állni és átutalni az általa elnökölt környezetvédelmi alaphoz, az Alliance of Climate Protectionhoz (Szövetség a Klímavédelemért).