Emelkedéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 292,03 pontos emelkedéssel, 26 821,50 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,10 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Emelkedést várnak szerdán a budapesti részvénypiacon a tőzsdei elemzők. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője pluszos nyitást vár, miután a globális piacokon is pozitív a hangulat, ráadásul a reggel közölt hazai vállalati gyorsjelentések is kedvezőek lettek, sőt az OTP eredménye pozitív meglepetést is hozott.

A Cashline elemzője mindezek alapján arra számít, hogy megszűnik az előző napok eladói nyomása, és pozitív ugrás következik be. Véleménye szerint a vezető részvények ára akár 2-3 százalékot is emelkedhet, az OTP pedig akár ennél nagyobb erősödést is elérhet.

Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője szintén úgy véli, hogy a vártnak megfelelő vállalati jelentések, kiegészülve a pozitív nemzetközi hangulattal pluszos napot hoznak szerdán.

A gyorsjelentések közül ő is az OTP-ét emelte ki, a Mol eredménye pedig véleménye szerint egy jelentősebb egyszeri tétel hatásától eltekintve megfelelt a piaci várakozásnak.

A BUX kedden 61,01 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 26 529,47 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 26,5 milliárd forintot ért el, a vezető részvények ára vegyesen mozgott.