Gyengült a forint a bankközin

Vágólapra másolva!
A forint kissé gyengült kedd reggel a londoni bankközi piacon. A forintot 255,59-89/euró árfolyamon jegyezték, 0,11 százalékkal gyengébben a hétfői későihez (255,32-62/euró) viszonyítva. A forint 1,65 százalékkal gyengébb volt, mint tavaly év végén.
Vágólapra másolva!

A forint dollárárfolyama alig változott: 174,09-39/dollár volt, 0,03 százalékkal gyengébb a hétfői későinél (174,03-33/dollár).

Hullámzik a forint árfolyama, kedden 9 óra körül a hétfői szinten, 254,50 forinton jegyezték a budapesti bankközi devizapiacon a eurót, miközben az éjszaka 256 forintig jutott a jegyzés a tengeren túli piacokon.

A kereskedők szerint ez a mozgás inkább csak korrekciónak tűnik, és a keddi üzletkötések zöme 255 forint felett várható.A jelentős éjszakai gyengülés regionális volt, a forint együtt mozgott a román, a lengyel, a török devizával. A keddi nyitás ennél már kedvezőbb, 255 forint körüli magasságban találta az euró/forint árfolyamot.

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok kedden emelkedő pályán kezdhetnek, a jegyzések elmozdulhatnak az előző üzleti nap három havi mélypontjáról azáltal, hogy a befektetők nekikezdenek az olcsón megszerezhető papírok vásárlásának.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tizenöt-harmincnégy pont körüli javulással, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 tizenhét-harmincnyolc pont körüli előrelépéssel, a párizsi CAC-40 tizennégy-harmincegy pont körüli emelkedéssel kezdhet.
.
A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé kedden 0,58 százalékkal javult.