Netrisk: Újabb rekord a kötelezőváltásnál

Vágólapra másolva!
Mintegy 110 ezer autós váltott kötelező biztosítást (kgfb) a Netrisk.hu biztosításközvetítő portálon kedd estig, így december végéig több mint kétszeresére nőhet a váltók száma 2006-hoz képest - tájékoztatta Haraszti Zsolt, az online alkuszcég vezetője szerdán az [origo]-t. A határidő viszont mindjárt lejár.
Vágólapra másolva!

Az előző évek tapasztalatai alapján december végéig az új kgfb szerződések száma a portálon 135-140 ezerre bővülhet, ami az előzetes becslések felső határa, és több mint duplája (220 százaléka) a múlt év - eddig rekordnak számító - 63 ezres forgalomnak.

A Netrisk.hu-n megkötött kgfb szerződések összértéke megközelíti a 3,6 milliárd forintot. Az autósok átlagos megtakarítása idén az éves díj 44 százaléka, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek a váltással az elmúlt egy hónapban összesen mintegy 1,4 milliárd forintot spóroltak.

A Netrisk.hu-n az új, 2008-as kötelező biztosítás megkötésére az átszerződési időszak végéig, december 31-ig van lehetőség. Akgfb szerződésekfelmondására ugyanakkor a jogszabályok csak e hét végéig adnak időt.

A Netrisk.hu ezért csak a ma éjfélig beérkezett megbízások esetében vállalhat garanciátarra, hogy határidőre felmondjaa meglévő kötelező biztosításokat. A korábbi évekhez hasonlóan azonban mindent meg fognak tenni azért, hogy a késve beérkezett felmondó nyilatkozatok is határidőre célba érjenek.

A felmondó nyilatkozatot szombat éjfélig lehet még eljuttatni a biztosítóknak, de érdemes ezt legkésőbb az utolsó munkanapon, pénteken megtenni. Ahhoz, hogy a felmondás érvényes legyen, a tulajdonosnak és a járműnek pontosan azonosíthatónak kell lennie.

Ehhez legalább a tulajdonos nevét, lakcímét, illetve az autó rendszámát fel kell tüntetni a nyilatkozaton, amin természetesen a tulajdonos aláírásának is szerepelnie kell. A felmondásnak határidőre meg kell érkeznie, ezért a nyilatkozatot az utolsó pár napban már csak faxon, vagy személyesen lehet biztonsággal eljuttatni a biztosítókhoz