Bevételi csúcsot ért el az Autodesk

Vágólapra másolva!
A tervezői szoftvermegoldásokat szállító Autodesk Inc a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévét 538 millió dolláros rekord árbevétellel zárta, amely 18 százalékos növekedést jelent a 2007-es pénzügyi év harmadik negyedévéhez képest.
Vágólapra másolva!

A cég nettó eredménye 85 millió amerikai dollár volt, az előző év harmadik negyedévének 58 millió dolláros eredménye után.

Az Autodesk Inc. a világ vezető vállalata a 2D-s és 3D-s tervezői szoftverek piacán a gépgyártás, építőipar, térinformatika és infrastruktúra, a média és a szórakoztatóipar területein. Az AutoCAD 1982-es bemutatása óta az Autodesk széles portfoliót fejlesztett ki. "A rekord teljesítmény elsősorban az Autodesk Inventor szoftver és a gépgyártási 3D megoldások értékesítésének köszönhető, de az összes Autodesk termék portfolió (építészeti, infrastruktúra és térinformatikai projektek) területei gyorsan növekedtek" - mondta David Palas, a cég területi értékesítési igazgatója. Számokban kifejezve, a vállalat 68 százalékkal növelte bevételét az Inventor szoftverrel az utolsó három pénzügyi negyedévben. Az AutoCAD Architecture, Revit és Civil 3D megoldások értékesítéséből származó bevételt pedig 45 százalékkal növelte az előző év harmadik negyedévével összehasonlítva, a térinformatika iparág éves bevétele pedig 59 százalékkal nőtt.