Központot épít Magyarországon a Pfizer

Vágólapra másolva!
A világ vezető gyógyszeripari vállalata, a Pfizer Pharmaceuticals Inc. bejelentette, hogy Magyarországon hozta létre új kelet-közép-európai disztribúciós központját. Az évi közel 175 millió forintos beruházásával a Pfizer mintegy 50-100 új munkahelyet teremt.
Vágólapra másolva!

A Budapest vonzáskörzetében megépített kelet-közép-európai disztribúciós központ létrehozásával a Pfizer regionális logisztikai tevékenységének és költségeinek racionalizálása a cél - olvasható a cégnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményében. A beruházás első szakaszában a disztribúciós központ 12 közép-kelet-európai országot szolgál ki, nevezetesen Albániát, Bosznia és Hercegovinát, Bulgáriát, Fehéroroszországot, Horvátországot, Moldovát, Macedóniát, Szerbiát, Romániát, Szlovéniát, Szlovákiát és Ukrajnát. Az éves szinten közel 175 millió forintos beruházással a Pfizer mintegy 50-100 új munkahelyet hoz létre raktározási, szállítmányozási és adminisztrációs területeken. A beruházás második szakaszában, amely várhatóan 2008. második felében veszi kezdetét, a Pfizer tovább tíz országra kívánja kiterjeszteni a központ szolgáltatási területét. Ez a lépés további munkahelyek létrehozását, és a beruházás értékének megduplázását eredményezi.

Az 1849-ben alapított Pfizer ma a világ legnagyobb biogyógyászati és gyógyszeripari cége. A New York-ból irányított vállalat főbb kutatás-fejlesztési központjai az Egyesült Államokban és Angliában működnek. 2006-ban a Pfizer 48,4 milliárd dollár árbevételre tett szert, miközben 7,6 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre. A cég 90 ezer főt foglalkoztat a világ több mint 150 országában. A Pfizer Magyarország Kft-t 1991 májusában alapították. A magyar leányvállalat jelenleg mintegy 220 embert foglalkoztat.