Kaszinókoncessziót értékesít a PM

Vágólapra másolva!
Még a hétvégén kiírja a Hajógyári-szigeten épülő óriáskaszinó működtetésére szóló koncessziós pályázatot a Pénzügyminisztérium - tudta meg a Napi Gazdaság. A pályázati anyag minimum száz játékasztalról és ezer nyerőgépről tesz említést. A koncessziós díj évi, minimum 600 millió forint.
Vágólapra másolva!

Első kategóriás - magyarul óriáskaszinó - épülhet a fővárosban. A játékterem-labirintusban egyszerre száz asztalon és ezer gépen folyna a játék.

A játékterem éves koncessziós díja minimum 600 millió forint, a kaszinó működtetését várhatóan húsz évre pályáztatják meg. A Magyarországon jelenleg működő öt második kategóriás kaszinóban összesen száz kártyaasztal és 170 nyerőgép található, ami érzékelteti a projekt méretét. Ezen öt intézmény idei bevétele - a nyeremények kifizetése után - várhatóan eléri a 9,5 milliárd forintot.

Ilyen pályázatot általában akkor ír ki az állam, ha komoly érdeklődésre lehet számítani, márpedig a Hajógyári-szigeten tervezett Álom-sziget-projekt számol egy óriáskaszinó létesítésével, vagyis a pályázaton legalább egy induló lesz - ám nem kizárt, hogy más befektetői csoportok is neveznének egy ilyen tenderen.

A gond csak az, hogy a pályázat kiírásához szükség lenne a fővárosi önkormányzat támogatására is, amit eddig nem kapott meg a pénzügyi tárca. A budapesti közgyűlés csütörtöki napirendjén azonban szerepel a kérdés.