Mexikói sörgyárba fekteti pénzét Bill Gates

Vágólapra másolva!
Bill Gates, a Microsoft elnöke 3 százalékos részesedést vásárolt a mexikói Femsa sörfőzdében. A hírre a cég részvényei az USA-ban 7,5, Mexikóban pedig 7,4 százalékkal erősödtek.
Vágólapra másolva!

Az ügyletet Gates vagyonkezelő cégén keresztül bonyolította, a Cascade Investment 392 millió dollárt fizetett a tulajdoni részért - írja a BBC. A Femsa a közép-amerikai ország második legnagyobb sörfőzdéje, és ami az európai sörfogyasztók szemében kissé különössé teszi a céget, egyúttal a világ második legnagyobb palackozója a Coca-Colának, és a latin-amerikai piacot szinte teljesen ellátja a szénsavas üdítővel. A céget leginkább Sol nevű, lager típusú söréről lehet ismerni.

A befektetés tényét az USA tőzsdei szabályozó hatóságai hozták nyilvánosságra, azt azonban nem lehet tudni, hogy mikor, és milyen céllal vásárolta meg a részvénycsomagot a Microsoft feje. A mexikói vállalat elnöke, Jose Antonio Fernandez szerint egy ilyen döntés egy ilyen nagy befektetési alap részéről a cég teljesítményének elismerését és megbízhatóságát jelzi.