Jól teljesített az Allianz

Vágólapra másolva!
Az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-nek az első félévben 24,14 milliárd forint díjbevétele keletkezett az életbiztosításokból, közel annyi, mint 2006 egészében - mondta Kozek András, a biztosítótársaság életbiztosítási divíziójának vezetője. Tavaly egész évben az életbiztosítási díjbevétel elérte a 35,237 milliárd forintot - tette hozzá divízió vezetője.
Vágólapra másolva!

Lenkei Anikó kommunikációs vezető elmondta, hogy a MÁV ÁBE volt biztosítottjai közül eddig tizenháromezer esetében a szerződéskötés ajánlati szakaszban van, kétezret pedig már megkötöttek. A tőkepiaci felügyelet 2008. augusztus 15-i hatállyal felfüggesztette a MÁV ÁBE biztosító tevékenységét, így a tagoknak legkésőbb augusztus 16-tól új biztosítóval kellett szerződniük.

Kozek András a sajtótájékoztatót követően az MTI-nek elmondta: az Allianz Hungária mintegy 500 milliárd forintnyi vagyont kezel, amiből mintegy 25 milliárd forint a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) biztosítás, amelyben a biztosított állíthatja össze a befektetési portfolióját. A jövő év elejétől a nyugdíjpénztári tagok is élhetnek ezzel a lehetőséggel, így már 300 milliárd forintnyi portfolióról dönthetnek az ügyfelek.

A biztosító a sajtótájékoztatón ismertetett új termékben 12 energetikai-, alapanyag-termelő és bányatársaság - többek között az orosz Gazprom, a brazil Petrobas, a német E.ON, az olasz ENI - részvényeiből összeállított portfoliót kínálja úgy, hogy a lehető legmagasabb hozamszinten simítsa ki az egyes részvények árfolyammozgását. Hegyi Gábor, az Allianz Bank vezérigazgatója a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a bank olyan új termékkel lép a piacra, amely ötvözi a bankbetétet és a befektetési portfoliót. Ennek 30 százaléka betét, a többi pedig befektetés.