Lemorzsolódás a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 148,51 pontos csökkenéssel, 25 741,43 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,57 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi trendet követve az árak lemorzsolódásával indult a kereskedés, Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője azonban arra számít, hogy a kezdeti gyengülés után viszonylag hamar talpra állhat a piac.

Az elemző szerint a piaci indikátorok nem egyértelműek. Az amerikai jelzálogpiaci válságtól, illetve a globális gazdasági visszaeséstől való félelmek lefelé mutatnak, ám a különböző makrogazdasági jelzők, továbbá az olajár alakulása fordíthat a piacokon.

Az elemző úgy véli, hogy az elmúlt napokban felülteljesítőnek számító OTP csütörtökön a piaccal együtt mozoghat. Véleménye szerint a bankpapír jó szereplését némileg magyarázhatja, hogy a Rahimkulov család befolyása 10 százalék fölé nőtt a bankban a legfrissebb bejelentés szerint (lásd keretes írásunkat).

A BUX szerdán 345,69 pontos, 1,32 százalékos csökkenéssel, 25 889,94 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 15,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő OTP kivételével gyengültek.