Az APEH 2007-ben 8363,7 milliárd forintot szedett be, ami az államháztartás adójellegű bevételeinek 82,4 százaléka - jelentette be Szikora János, az APEH elnöke.

Tavaly 15 063 vagyonosodási vizsgálat indult, ezekből 11 025 fejeződött be, közülük 7504 zárult megállapítással, összesen 42,724 milliárd forint összegben. Tavaly december közepéig 28 esetben állapított meg 1 milliárd forint feletti adóhiányt az APEH, a "rekordernél" 6,5 milliárd forintnyit. A vagyonvizsgálatok az idén folytatódnak.

Polgár Péter elnökhelyettes az új elektronikus szolgáltatásokat ismertetve elmondta: január 1-jétől az APEH 23 központi ügyfélszolgálatán bevezették a bankkártyás adófizetést, amelynek költségei az államot terhelik.

Az APEH január 7-én közzétette az első elektronikus árverésre vonatkozó hirdetményt is, egy 3 millió forint értékű Suzuki gépkocsit kínált fel. Varga Lászlóné elnökhelyettes elmondta: az adóhatóságnak az idén jelentős feladata lesz az újonnan alakult társaságok preventív ellenőrzése, valamint a minimumadó és az egészségügyi szolgáltatási járulék ellenőrzése.