Messze még a jelzálog bukta vége

Vágólapra másolva!
Továbbra sem tud kikecmeregni a gödörből az amerikai jelzáloghitel válság egyik első nagy bukója, a KB Home lakóingatlan fejlesztő cég. A társaság 2007 utolsó negyedét 773 millió dollár veszteséggel zárta.
Vágólapra másolva!

Az ötödik legnagyobb amerikai lakóingatlan építő társaság mélyrepülésének folytatódása mutatja, hogy korántsem lehet a jelzáloghitel válság enyhüléséről, s főleg nem végének közeledtéről beszélni - jelentette a Reuters. Így az ágazat vélhetően 2008-ban is megerőltető időket kénytelen megélni.

A november 30-án zárult pénzügyi évének utolsó három hónapjában több mint háromnegyed milliárd dollár veszteséget elkönyvelni kénytelen lakásépítő cég azt is közölte, hogy az idei első negyedév végéig várhatóan sikerül kiegyezni partnerbankjaival hitelkondícióinak javításáról.

Részvényenként 9,99 dollár a társaság tavalyi utolsó negyedévében összehozott nettó vesztesége. Egy évvel korábban ugyanebben az időszakban 49,6 millió dollár, iletve részvényenként 64 cent volt a bukta. A bevételek az egy évvel korábbi 3,01 milliárd dollárról 2,07 milliárdra estek, emögött főként a házértékesítések minden régióban mutatkozó visszaesése áll.

Komoly veszteséget szenvedtek el a nem készpénzes tételeken is: kintlevőségeik értéke több mint félmilliárd dollárral zsugorodott, emellett további 305 millió dollár buktát kellett lenyelniük ingatlanállományuk értékvesztése, vásárlási opcióik zsugorodása, valamint jövőbeli földértékesítéseik ködbe veszése révén.