Milliárdos logisztikai központ Szegeden

Vágólapra másolva!
Három és fél milliárd forintos beruházással 26 ezer négyzetméter raktárterületű logisztikai központot épít az élelmiszer, vegyiáru, ital és dohány termékek disztribúciójával foglalkozó Hansa-Kontakt Kft. 2009 őszére a Szeged Ipari Logisztikai Központban.
Vágólapra másolva!

A saját tőkéből, hitelből és pályázati forrásokból megvalósuló beruházástól a költségek csökkenését és a szolgáltatás színvonalának javulását várja a Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye déli részén mintegy háromezer partnerét ellátó vállalkozás - mondta Kis Attila a projektet ismertető sajtótájékoztatón.

Az engedélyeztetés alatt álló tervek szerint a cég jelenleg Szeged belvárosában található telephelyét kiváltó központban 2500 négyzetméteres hűtött raktárt, 23 ezer négyzetméteres magas raktárt, 500 négyzetméteres kiszolgáló épületet, valamint a második szinten 3200 négyzetméternyi irodát és szociális blokkot alakítanak ki - közölte a szakember.

Az 1995-ben alapított magyar tulajdonban álló szegedi székhelyű Hansa-Kontakt Kft. 2007-es forgalma 19,4 milliárd forint volt, a tervek szerint az idén eléri a 21 milliárd forintot, az új logisztikai központ elkészülte után, 2009-ben pedig a 29 milliárd forintot. A cég alkalmazottainak száma 2007-ben 230 fő volt, ez 2009 végére 390-re növekszik - tudatta Kis Attila.

A cég által kiszolgált háromezer vállalkozás kiskereskedelmi forgalma 2007-ben mintegy 69 milliárd forint volt, a hálózatban foglalkoztatottak létszámát pedig 12-15 ezerre becsülte az ügyvezető.

Botka László polgármester elmondta: az M5-ös és az M43-as autópálya csomópontjánál található 45 hektáros Szeged Ipari Logisztikai Központ első, 10 hektáros üteme 2006-ban készült el. A Hansa-Kontakt Kft. betelepülésével már a terület felén működnek cégek, de az M43-as építésének indulásához kapcsolódóan egyre nagyobb az érdeklődés a központ iránt.