Új hitel mikrovállalkozásokanak

Vágólapra másolva!
A Magyar Iparszövetség (OKISZ) közreműködésével a Mikrofinanszírozási Pénzügyi Szolgáltató Zrt. megkezdte az Új Magyarország mikrohitelezést - közölte Vadász György, az OKISZ ügyvezető társelnöke csütörtökön.Az igényléseket már fogadják, február elején pedig vállalkozói fórumokon ismertetik országszerte a hitellehetőségeket.
Vágólapra másolva!

Vadász György tájékoztatása szerint az európai uniós és hazai forrásból megvalósuló Új Magyarország mikrohitelt a kezdő, illetve a nettó 200 millió forint alatti árbevételű, 9-nél kevesebb foglalkoztatottal rendelkező vállalkozás igényelheti.

A fejlesztési mikrohitelt a banki kamatnál jóval kedvezőbb feltételek mellett, 5 éves futamidőre nyújtják 6 millió forintig, egy év türelmi idővel. Forgóeszköz mikrohitelt egy évre lehet igényelni ugyancsak kedvező kamattal, 6 millió forintig. Ha a forgóeszközhitel beruházáshoz kapcsolódik, és nem haladja meg a fejlesztés 30 százalékát, akkor 5 évre is igényelhető.

Az OKISZ ügyvezető társelnöke hangsúlyozta: a mikrohiteleket gyorsan elbírálják. Azt vállalták, hogy az igénylés és a folyósítás között 7 napnál több nem lesz.

Vadász György emlékeztetett arra, hogy a mikrohitelezési programba való bekapcsolódásukat az tette lehetővé, hogy a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) kuratóriuma 50 millió forint jegyzett tőkével létrehozta a Mikrofinanszírozási és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t, a társaság a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán hitelközvetítési lehetőséget nyert.

Az OKISZ, az Ipartestületek Országos Szövetsége, Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ), az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) valamint az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ) 25 százalékban társtulajdonosa lesz Mikrofinanszírozási és Pénzügyi Szolgáltató Zrt-nek.