A BMW Sauberrel száguld a T-Systems

Vágólapra másolva!
A T-Systems és a Forma 1-es BMW Sauber csapat technológiai együttműködést kezdeményezett. A kooperáció keretében a Deutsche Telekom és a versenyistálló információs és kommunikációs technológiában (ICT) keresnek innovatív megoldásokat, mint amilyen általában a Forma 1 extrém körülményeit jellemzi.
Vágólapra másolva!

Az együttműködés a következő lépcsője annak a hosszú-távú BMW - T-Systems partnerségnek, amely például a BMW TeleServices rendszert is eredményezte. Ennek köszönhetően az autó adatai közvetlenül érhetőek el utazás közben, míg a BMW Connected Drive-hoz tervezett TMCpro a közlekedéshez ad segítséget.

A T-Systems világszinten vezető ICT szolgáltatás-fejlesztő az autóiparban. Reinhard Clemens, az vállalati ügyfelekért felelős elnökségi tag szerint: "a BMW-vel való kapcsolatunk szélesítése fontos állomás a célunk eléréshez, miszerint világelsők akarunk lenni ezen a nemzetközi piacon.

A T-Systems nagy teljesítményű adathálót épített fel a versenycsapatnak, ami összeköti a bajorországi München és a svájci Hinwil telephelyeit. Ezen az úton gyorsan és biztonságosan lehet nagy adatforgalmat bonyolítani a Forma 1-es autó fejlesztésénél. Jelenleg tervezik a logisztikához az ún. rádiófrekvenciás identifikáció technikáját. Ez a megoldás lehetővé teszi a Forma 1-es csapat minden tagjának azonosítását és a Föld körüli utazásához a helyzettájékoztatást.

További kapcsolt kutatás-fejlesztést terveznek, mint például az adatbiztonság vagy a munkaidőzítés összehangolásának területén.