Újabb pénzügyi központ Magyarországon

Vágólapra másolva!
Az InBev söripari cég Magyarországon hozza létre a pénzügyi szolgáltató központját, derül ki abból, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) beruházás-ösztönzési célelőirányzatából 760 millió forint támogatást kap a Budapesten bejegyzett InBev Business Services Magyarország Szolgáltató Kft.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Közlöny szerint a támogatás célja: "az anyavállalatot kiszolgáló pénzügyi szolgáltató központ létesítése". A közlés utal arra, hogy a fejlesztési támogatásról szóló szerződést már megkötötték. A cégjegyzék szerint az InBev Business Kft.-t 2006 nyarán 400 millió forint jegyzett tőkével alakult meg, tulajdonosa a brüsszeli InBev SA.

Az InBev tulajdonban lévő Borsodi Sörgyár pr és vállalati kapcsolatok menedzsere, Orodán Krisztián 2007 novemberében számolt be az InBev világméretű gyakornoki programjának magyarországi eseményeiről, ami vélhetően a pénzügyi szolgáltató központtal kapcsolatos munkaerőtoborzás. Az InBev-nél 2006 februárjában jelentették be, hogy nyugat-európai érdekeltségeiknél csökkentik a létszámot, mert a csoport pénzügyi, külkereskedelmi és beszerzési feladatainak szervezését keletre helyezik át. Ennek keretében 360 állást szüntetnek meg öt európai országban, egyidejűleg 188 munkahelyet hoznak létre Magyarországon, ahol a cég európai központja lesz, és további 107 állást teremtenek Csehországban.