Román biztosító Magyarországon

Vágólapra másolva!
Az Asitrans-EuroIns Romania biztosító engedélyt kapott a helyi biztosítási felügyelettől magyarországi, határon átnyúló szolgáltatásra - közölte hétfőn a Rompres. A PSZÁF jelenleg vizsgálja a regisztráció feltételeit.
Vágólapra másolva!

Az európai uniós szabályok szerint egy biztosító úgy végezhet határon átnyúló szolgáltatást, hogy ehhez megkéri a székhely ország felügyeletének az engedélyét, a Rompres tudósítása szerint ez megtörtént.

A célországban már csak regisztrálnia kell az ottani felügyeletnek a határon átnyúló szolgáltatást - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a sajtófőnöke az MTI-nek. Erre a székhely ország felügyeletének a megkeresésére kerül sor, a hatóságnak erre 30 napja van. A PSZÁF-hoz néhány napja érkezett meg a román felügyelet megkeresése. A sajtófőnök megjegyezte még, sok határon átnyúló tevékenységet regisztrált eddig is a magyar felügyelet, de ezek töredéke járt csak a tevékenység megkezdésével.

Arra a kérdésre, hogy milyen üzletágban kíván határon átnyúló szolgáltatást végezni a román biztosító - tekintettel a folyamatban lévő ügyre - Binder István nem válaszolt. Más forrásból az MTI úgy értesült, hogy az Asitrans-EuroIns Romania a nem életbiztosítási üzletágban kíván Magyarországon tevékenykedni. Az Eurohold pénzügyi csoport - a Rompres híre szerint - 2007-ben vásárolta meg az Asitrans biztosító részvényeinek 75 százalékát, 12,5 millió dollárért.