Németországban nem kell élénkítő csomag

Vágólapra másolva!
Berlin nem készül serkenteni a gazdaságot - derült ki a kormányzat szóvivőinek hétfői nyilatkozataiból. Ulrich Wilhelm, a kormány szóvivőjeként mindazonáltal közölte, hogy a pénzpiaci zavarokat Németország kormányzata is nagy figyelemmel követi. Más európai kormányok is ezt teszik.
Vágólapra másolva!

Ugyanakkor a pénzügyminisztérium szóvivőjének nyilatkozata szerint a gazdaság helyzetét ez idő szerint olyannak látják, hogy annak nincs szüksége növekedést serkentő intézkedésekre.

Ez utóbbiak mellett azóta erősödtek fel a hangok, mióta többen, s elsősorban is az IMF vezérigazgatója azt javasolta, hogy más nagy ipari országoknak is követniük kell az amerikai példát, azaz gazdaságélénkítő intézkedéseket kell bejelenteniük.

A német gazdasági miniszter szóvivője is a német gazdaság jelen állapota feletti elégedettségét fejezte ki, mondván: nagyjából megfelelő a helyzet, a fellendülés ugyan lassul, de még marad.

Emlékeztetett, hogy a kormányzat a korábbi 2 százalékos idei gazdasági növekedést a múlt héten 1,7 százalékosra mérsékelte új előrejelzésében. Wilhelm megjegyezte: a kormány, a Bundesbank és a gazdaságkutatók nagyjából egy véleményen vannak, nevezetesen, hogy a makrogazdasági mutatók jók.