Emelkedéssel nyitott a BÉT

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 94,51 pontos emelkedéssel, 23 899,73 ponton nyitott kedden. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,40 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) keddi kereskedési napján az elemzők. Zalányi György, az Erste Bank elemzője szerint pozitív tartományban nyithat az index azt követően, hogy pluszban zártak az ázsiai és az egyesült államokbeli piacok.

Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője szerint is emelkedéssel nyithat a részvénypiac, de ez nap közben "lemorzsolódhat". A piac azt várja, hogy szerdán az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed a múlt heti 75 pont után újabb 50 bázisponttal mérsékli az irányadó kamatot - mondták.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,76 pontos csökkenéssel, 23 805,22 ponton zárt hétfőn, a pénteki záró értékéhez képest 0,38 százalékkal gyengült.A részvénypiac forgalma 27,54 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama az OTP kivételével nőtt az előző kereskedési napi záró értékhez képest.